Dok Noord ligt ten noorden van de kuip, in de 19de-eeuwse gordel binnen de stadsring. De site bevindt zich in de "Heilig-Kerstbuurt" op ongeveer 500m van het centrum en ten zuiden van de 19de-eeuwse wijken "Voormuide" en "Muide-Meulestede". Het terrein ligt langs het Handelsdok, dat in verbinding staat met de noordelijk gelegen zeehaven van Gent.

Routebeschrijving

Dok Noord is gelegen op de kleine ring tussen de Dampoort en de Muide. Je bereikt de site met de wagen via Dampport of via de R4 en de Kennedylaan.

Met het openbaar vervoer
Kom je met de tram? Dan neem je best tram 4 ‘Muide-Moscou’ en stap af aan halte 'Heilige Kerst'. Na ongeveer 200m in de Sint-Salvatorstraat (= verlengde van de Sleepstraat), vind je aan de rechterkant, ingang 2 (groene schuifpoort).

Met de bus kan ook, buslijn 5 heeft een halte aan de Heilige Kerst-kerk.

Te voet of met de fiets
Je kan echter ook wat van de stad genieten, hiervoor loop je vanuit Gent-Dampoort, via de Dampoortstraat naar Sint-Jabobs. Vervolgens ga je richting Sleepstraat. Op het einde van de Sleepstraat, voorbij de Heilige Kerst-kerk, kom je in de Sint-Salvatorstraat. Na ongeveer 200m vind je aan de rechterkant, ingang 2 (groene schuifpoort).

Parking werken

Op de parking aan de zuidkant van Dok Noord wordt een gedeelte van de volledig ondergrondse parking voorzien voor bedrijfswagens met een 120-tal te huren of aan te kopen parkeerplaatsen.

Parking wonen

Voor alle woningen zijn fietsenbergingen voorzien. Parkeerplaatsen zijn apart gegroepeerd. Per cluster wordt gestreefd naar een semi-private buitenruimte.

Parking winkels

Dok Noord bevindt zich vlak aan de te realiseren Handelsdokbrug die als nieuwe ingang van Gent zal fungeren voor het verkeer komende van de R4/E17 richting Zelzate- Nederland.

800 parkings bezorgen de bezoekers van het winkel- en leisurecentrum voldoende parkeerfaciliteiten. De nieuwe fiets- en voetgangersassen lopen dwars door het gebied en werden reeds voorzien in functie van de nieuwe voetgangers-en fietsbruggen naar het gebied “De Oude Dokken”. De parking is te bereiken via de Sassevaartstraat (GPS Sassevaartstraat).