Achter de indrukwekkende gevel aan Dok Noord werden de kantoren voorzien met een uniek uitzicht op het Handelsdok.
Daarnaast worden nieuwe kantoorruimten gecreëerd in het Spinnerijgebouw aan het Van Crombrugghepark, net zoals de woonlofts met behoud van de authentieke structuur en eveneens voorzien van alle hedendaags comfort en conform alle normering inzake energieverbruik.
De kantoren kunnen gehuurd of gekocht worden vanaf 100 m².

OPPERVLAKTE:
• Hal 20-21-22 (B)=835 m²
• Dok Noord(A)=9500 m²
• Gebouw C= 1712,4 m²
• Gebouw D= onbepaald

Ontdek op do 28 september Dok Noord samen met Voka Oost-Vlaanderen

Op donderdag 28 september krijg je de kans om ons mooie Dok Noord te ontdekken. Dhr. Hans De Neef, projectontwikkelaar van onze site, en Voka Oost-Vlaanderen nemen jou mee naar deze up-and-coming buurt voor een trip langs enkele economische hotspots en maken kennis met ondernemers die Dok Noord hebben gekozen als epicentrum van hun bedrijf.

Je krijgt ook de kans om langs te gaan bij enkele boeiende bedrijven, om te eindigen met een informele netwerkdrink. Komt dat zien!

Programma

• 17.00 – 17.15 u. Ontvangst
• 17.15 – 17.15 u. Verwelkoming door Voka
• 17.15 – 17.30 u. Geschiedenis en opzet Dok Noord door Hans De Neef
• 17.30 – 17.50 u. Wandeling door Dok Noord langs verschillende bedrijven, met versnaperingen
• 17.50 – 19.30 u. Netwerkmoment
• 19.30 – 20.30 u. Einde

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot 26 september 2017. Meer weten? Stuur een mailtje naar netwerking.gent@voka.be of bel 09 266 15 60.


Concordia, verzekeringsmakelaar op Dok Noord

In 1960 vestigde Concordia nv zich als verzekeringsmakelaar op het Stapelplein hier in Gent. Dit was voor hen de uitgelezen locatie gezien hun specialiteit op het maritieme vlak ligt. Sedertdien werden ze niet alleen experts in alles wat te maken had met de scheepvaart, maar o.a. ook bedrijven en retail kunnen bij hen terecht voor het verzekeren van allerlei risico’s. Gedurende 50 jaar was het Stapelplein hun vaste stek.

Naarmate het bedrijf groeide, nam ook het personeelsbestand toe. Een verhuis naar een ruimer pand drong zich op. Maar naar waar gaan we? Er waren hieraan 2 belangrijke voorwaarden verbonden: het moest in Gent zijn EN de roots met de scheepvaart mochten niet verloren gaan. Dok Noord voldeed met bravoure aan beide eisen. Vanaf 25 februari vind je ze op de derde verdieping met zicht op hun geliefde haven van Gent. De verhuis verliep vlekkeloos dankzij de echte teaminspanningen die dat weekend werden geleverd.

De intrek van Concordia nv op Dok Noord is voor hen ook de symboliek voor de nieuwe visie en dynamiek die het beleid doorvoerde gedurende het afgelopen jaar. Iedere medewerker kreeg een boost van deze frisse wind op alle vlakken en herleeft in het ruime kantoor. Het personeel kreeg inspraak bij de inrichting van de burelen. Dit was een succes en leverde een mooi resultaat op. De open werkvloer en gezellige polyvalente ruimte brengen allen nader bij elkaar. Collega’s moeten geen 4 verdiepingen meer beklimmen om elkaar te spreken.

Dit persoonlijker contact strookt met de open communicatie van het bedrijf. Voeg daar de nieuwe digitalisering bij en Concordia nv is helemaal klaar voor zijn nieuwe koers.


Yoshi Aesaert, talent aan het werk op Dok Noord

We mogen best trots zijn op de bedrijven gevestigd op Dok Noord:
Yoshi Aesaert van Marmalade, is genomineerd voor 'Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar 2016'!

Het creëren van fictie voor bioscoop en televisie, dat is in het kort wat Yoshi Aesaert, doet met zijn Marmalade. “Sinds 2013 brengen wij
verhalen voor het brede publiek en willen we de kijker steevast verrassen met onze frisse en dynamische fictie” aldus Aesaert.
Dankzij de creatieve gedrevenheid van deze opmerkelijk jonge ondernemer mag Marmalade zich anno 2016 rekenen tot de
grootste spelers in de Vlaamse film- en TV sector. Daarenboven werd reeds iedere Marmalade film beloond met een ‘gouden film award’, wat gelijk staat aan een bezoekersaantal van
meer dan 100.000. Een ware erkenning van Aesaert’s succesvolle werk. Met een recentelijk geopende tweede vestiging in Nederland, 9 vaste werknemers en honderden freelancers ziet de toekomst er voor Marmalade onbeslist veelbelovend uit.

De JCI Award Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar wordt uitgereikt op 24 maart 2016 in de kantoren van hoofdpartner Planet Group NV in het Planet Business Center te St.
Denijs-Westrem. De laureaat dingt mee naar de titel van JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar 2016.

We duimen alvast voor Yoshi!